Ticaret Bakanlığı resmi Twitter hesabından kamuoyunu aldatıcı servis edilen haberlerle ilgili açıklama yaptı.
Ticaret Bakanlığı’nın açıklaması şöyle:
Son devirlerde toplumsal medyada eski tarihli birtakım imajlar kullanılarak çeşitli sebzelerin çöpe döküldüğüne dair haberler servis edilmekte ve kamuoyunu yanıltmak gayesiyle bir algı operasyonu yürütülmektedir.
Bu imajlara ait hakikat bilgileri kamuoyu ile paylaşıyoruz:
İki gündür toplumsal medyada dolaştırılan “Biber Üreticisinin Biberleri Ormana Dökmesi” imgesi 4 Mayıs 2021 tarihine aittir. Bu tarih pandemi nedeniyle tam kapama devrine denk gelmektedir. Bu periyotta pazaryerlerinin kapalı olması nedeniyle üreticiler eserlerini satamamıştır. Fakat bu imgeler güya dün gerçeklemiş üzere servis edilmektedir.
Tekrar “İstanbul Toptancı Halinde Sebzelerin Çöpe Dökülmesi” imajları 2019 Yılı Kurban Bayramı tatilinin bittiği güne ilişkin olup, bayram boyunca toptancı halinin kapalı olması nedeniyle satılamayarak, özelliğini kaybeden eserlerin imhasına ilişkindir. İmhanın yordamına uygun yapılmaması nedeniyle gerekli cezai süreç uygulanmıştır. Bu manzaralar de amaçlı olarak yeniymiş üzere servis edilmiştir.
Öte yandan birkaç gündür toplumsal medyada yer alan “Boş Topraklar Kuru Soğan Dökülmesi” imajlarına ait ise Bakanlığımızca yapılan tespitte bu eserlerin depolarda elleçleme sonrası çürüme ve bozulma nedeniyle ayıklanan eserler olduğu anlaşılmıştır. Bununla birlikte eserlerin imhasına tarzına uygun yapılmaması nedeniyle Belediyelerce cezai süreç uygulanması sağlanmıştır.
Zerzevat ve meyve ticaretine ait kontroller ülke genelinde kesintisiz formda devam ettirilmektedir. Halkımızı toplumsal medyada yer alan eski tarihli ve temelsiz manzaralara prestij etmemeli, Bakanlığımızca yapılan resmi açıklamaları takip etmelidir.
Kamuoyuna hürmetle duyurulur.
Son dönemlerde sosyal medyada eski tarihli bazı görüntüler kullanılarak çeşitli sebzelerin çöpe döküldüğüne dair haberler servis edilmekte ve kamuoyunu yanıltmak amacıyla bir algı operasyonu yürütülmektedir.
Bu görüntülere ilişkin doğru bilgileri kamuoyu ile paylaşıyoruz: pic.twitter.com/U0KtNVL18j
— T.C. Ticaret Bakanlığı (@ticaret) April 7, 2022
GÜNDEM
26 gün önceKADIN
27 gün önceSİNEMA
27 gün önceGÜNDEM
27 gün önceKADIN
27 gün önceOYUN
28 gün önceGÜNDEM
28 gün önce